10 ideja za najbolji poklon za prvi rođendan

Kada slavi prvi rođendan dijete ne zna reći što želi. Ova proslava pravo je vrijeme za dar s kojim će se dijete igrati kroz cijelo rano djetinjstvo ili za nešto što će pamtiti i kad naraste. 

Došao je i taj dan. Zemlja je napravila još jedan krug oko Sunca, a ono malo biće koje je prije točno 365 dana otvorilo oči i ugledalo svijet proslavit će prvi rođendan.

Zapravo, roditelji će proslaviti prvi rođendan jer mališani tek savladavaju držanje žličice i prve korake  

Mališani će biti u središtu pažnje, a bez obzira na to što oni sami ne razumiju da slave rođendan, proslava ne može proći bez dvije važne stvari: torte i poklona. 

Kupnja pravog dara za prvi rođendan za odrasle često uključuje odlazak u trgovinu dječje opreme i igračaka popraćenu s bezbroj pitanja i nedoumica.  Čak i ako ste roditelj. Popis najboljih poklona za prvi rođendan koji smo pripremili namijenili smo svim roditeljima, ali i njihovim prijateljima i rodbini koji jednostavno - ne znaju što bi. 

I još nešto: poklon za prvi rođendan ne mora uvijek biti igračka.

Najbolji pokloni za prvi rođendan koji nisu igračke 

1.  Mjerač visine za djecu s imenom

Kad se beba rodila, u bolnici su odmah izmjerili njenu duljinu.Ti centimetri brzo su se povećavali baš kao i kilogrami, a sve se to marljivo bilježilo u radosnicu.

Kako će dijete rasti i njemu će biti zanimljivo gledati koliko je naraslo, a pogotovo kada počne učiti brojeve. Visina se ne mora olovkom pisati po dovratnicima. Klincima su uvijek zanimljivi šareni i simpatični mjerači visine. 

Mjerač visine može biti od papira ili kartonski, a mogu se naći i drveni i tekstilni koji se pričvrste za zid. Takvi su i dugotrajniji 

Mjerače možete i personalizirati tako da im dodate djetetovo ime.  

2. Kutija za uspomene

Kutija u kojoj se nalazi narukvica iz rodilišta, prvi odrezani uvojak kose, prva igračka… 

Divna kutija koja će se popunjavati cijelo djetinjstvo, odličan je poklon za prvi rođendan. Ona će uvijek ostati dragi dio vlasništva djeteta jednom kada odraste. 

3. Noćna lampica za dječju sobu

Neke bebe od rođenja spavaju u svojoj sobi. Drugi roditelji više vole da je njihovo maleno blizu njih. 
U bilo kojem slučaju, dobra ideja za poklon su simpatične lampice s blagim svjetlom za mala noćna buđenja.
U prvoj godini pomoći će roditeljima, a kasnije će postati pravi dječji prijatelji.

Idealan poklon za prvi rođendan su simpatične lampice s blagim svjetlom za mala noćna buđenja.

4. Odjeća s djetetovim imenom

Kada dijete navrši godinu dana broj odjeće koju nosi više se ne mijenja brzinom munje. Čak i ako dijete ima starijeg brata ili sestru, uvijek dobro dođe nešto novo i lijepo.

Šilterica ili zimska kapa na koju ste dali ušiti ime, haljinica ili košuljica uvijek su dobar izbor. I mali savjet: uvijek pitajte roditelje koji broj dijete trenutno nosi. 

Pročitajte koje su najbolje igračke za bebe do 6 mjeseci ?

5. Nakit kao poklon za prvi rođendan: poklon za kasnije

Kupnja nakita za prvi rođendan je stariji običaj. Istina, taj poklon ne koristi djetetu dok ne postane odrasla osoba, kada ga doista počinje cijeniti. 

Ako ćete se odlučiti za nakit, nemojte kupovati nešto što je trenutno u modi. Kupujte vječnu klasiku, zlato ili srebro. Nešto što će potrajati 20, 30 godina. Možete kupiti i neki jednostavni lančić ili narukvicu uz koju ćete samo dodati maleni privjesak s početnim slovom imena djeteta.

Najbolje igračke za poklon djetetu za prvi rođendan

6. Guralice svih vrsta za prvi rođendan

Autići na koje beba može sjesti i odguravati se nogicama dušu su dali za jednogodišnjake. 

S takvim autićima bebe se igraju i prije no što prohodaju, a često im pomažu i pri prvim koracima kada autić guraju ispred sebe. Ako imaju starijeg brata ili sestru, ti mali pikavci često će njih gurati u autiću umjesto sebe 

7. Magneti i magnetna ploča

Jednogodišnjaci jako vole premještati stvari. Ako ih postavite ispred ploče s magnetima ili hladnjaka, bit će zadivljeni kako jednostavno prstićem mogu potezati magnete, rušiti ih i ponovo stavljati.

Kada birate magnete, pazite samo da budu dovoljno veliki kako ih ne bi progutali. Djeca s godinu dana svaki predmet stavljaju u usta kako bi ga dobro isprobali. 

8. Didaktičke igračke za jednogodišnjake

Znate li što su didaktičke igračke? To su igračke koje pomažu djeci u razvoju. Uz njih razvijaju finu i grubu motoriku, koordinaciju ruka-oko, uče brojeve, slova i boje.

Za jednogodišnjake odlična didaktička igračka je toranj s prstenovima za slaganje ili kućice u koje treba ubacivati određene oblike. Također, postoje i slagalice namijenjene vještinama slavljenika. 

9. Glazbene igračke za poklon 

Jednogodišnjaci vole stiskati tipke i lupati, to je istina. Pa zašto onda ne bi lupali po instrumentima? 
Tako od malena uče kako stiskanjem pojedine tipke na instrumentu proizvode različite zvukove. Možete kupiti male bubnjeve, sintisajzer ili ksilofon

10. Drveni konjić za ljuljanje 

Drveni konjić predivan je poklon. Danas možete naći i niz simpatičnih varijacija pa kupiti i janje, soba ili jednoroga za ljuljanje.

Ti konjići dolaze u dvije veličine: postoje oni za ljuljanje na kojima će se slavljenik ili slavljenica odmah početi ljuljati, ali će ih brzo i prerasti, a postoje i oni na kojima će se sigurno ljuljati cijelo djetinjstvo.

Drveni konjić je doličan poklon za dijete od godinu dana

Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru. Želimo vam dobru zabavu na proslavi. 

 

Bebimil JUNIOR 12+ mjeseci

Ispiši

Komentari