U kojim se slučajevima ne preporučuje dojiti

U kojim se slučajevima majci ne poreporučuje dojiti svoje novorođenče? Razlozi kada se dojenje ne preporučuje mogu biti fizičke ili emotivne prirode. Ponekad su ti razlozi privremeni...

Razlozi kada se dojenje ne preporučuje mogu biti fizičke ili emotivne prirode. Ponekad su ti razlozi privremeni, a mogu biti i dugoročni.

Majci se ne preporučuje dojenje u slučaju da je njezino zdravlje ozbiljno narušeno (oštećenje srca ili bubrega, teška anemija, podhranjenost, teške infekcije - tuberkuloza, AIDS, zlouporaba droga).

Obratite pažnju na mogućnost pojave infekcije u ustima dojenčeta ?

Također, preporučujemo savjetovanje s liječnikom ukoliko majka uzima lijekove koji ulaze u majčino mlijeko i time mogu naškoditi bebi (lijekovi za štitnjaču, protiv raka ili povišenog krvnog tlaka, litij, sredstva za umirenje).

Koje bolesti novorođenčeta ometaju dojenje? 

Postoje neki poremećaji kod djece koji otežavaju ili onemogućavaju dojenje. Jedan od njih je nepodnošljivost laktoze ili fenilketonurija, kada se ni majčino ni kravlje mlijeko ne mogu probaviti. Veliki problem za uspostavu funkcionalnog dojenja predstavljaju neke deformacije usana kao zečja usna i rascjep nepca.

 

Bebimil 1 je početna mliječna hrana za dojenčad.

Ispiši

Komentari