Kako zaštititi bebu od komaraca?

Bebina koža je mekana i osjetljiva pa ubodi komarca dugo ostavljaju posljedice. Bebu zaštitite prirodnim mirisima i maslinovim uljem.

Vani je divno sunčano vrijeme. Mame uživaju u dugim šetnjama, kavicama, hranjenju bebe u parkiću…Ma, mogli bi cijeli dan provesti na svježem zraku. Bebe obožavaju biti vani i otkrivati svijet. A tek kad počinju puzati i hodati...

Bilo bi još ljepše kada ne bi postojali komarci. Ti zujavi leteći insekti koji nam piju krv i tjeraju nas na češkanje javljaju se svakog proljeća i prate nas na svim izletima u prirodu.

Bebe su im posebno primamljive. Komarci bebe neki put toliko puta piknu da izgledaju kao da imaju vodene kozice.
A kako onda zaštiti bebu od uboda komaraca?

Prirodna sredstva protiv komaraca

Bilo bi najlakše bebu našpricati sredstvom protiv komaraca i gotovo. No to ne smijete činiti! Sredstva protiv komaraca koja koristite za svoju zaštitu puna su jakih kemikalija koje bi mogle naštetiti djetetovoj osjetljivoj koži. 

Bebu možete namazati uljem u koji ste dodali nekoliko kapljica eteričnog ulja

1. Eterična ulja protiv komaraca

Prirodna eterična ulja mogu odbiti komarce od bebe. Bebi starijoj od tri mjeseca možete napraviti prirodno mirisno ulje koje će odbijati komarce.

Pročitajte kako zaštititi bebu od sunca u vrućim ljetnim mjesecima ?

baby ulje bez mirisa ili bademovo ulje potrebno je ukapati eterično ulja i time namazati bebu. Komarci ne vole sljedeća eterična ulja:

  • citronelu
  • ružmarin
  • limunsku travu
  • cimet

Eterično ulje možete nakapati i direktno na bebinu odjeću. Neće doći u doticaj s kožom, a i dalje će odbijati komarce. 

2. Kora naranče i limuna protiv komaraca

Komarci ne vole citruse. Ako je beba jako mala u njena kolica možete staviti koru limuna ili naranče. Tom istom korom možete i natrljati kolica kako bi na njima bio miris koji komarci nikako ne mogu podnijeti.

Kako držati komarce dalje od bebe?


Prirodna sredstva protiv komaraca jedan su način kako komarce odvratiti od nauma da piknu bebu. No, pokušajte se držati i sljedećih nekoliko savjeta:

1. Odjećom zaštite bebu od komaraca

Komarci ne pikaju preko odjeće. Ako nije pakleno vruće bebu obucite u laganu odjeću koja joj prekriva i ruke i noge. I birajte svijetlu odjeću za bebu. Dokazano je da komarci vole tamne boje, kako lišća tako i odjeće.

Svjetlija odjeća odbija komarce, a ne pikaju ni preko dugih rukava

2. Nabavite mrežu za komarce

Mreža za komarce jednostavno je i sigurno rješenje. Ako je stavite na prozore vaš dom bit će siguran od komaraca. Pojedini modeli kolica imaju i mogućnost stavljanja laganih prozračnih mreža kroz koje ne prolaze komarci.

3. Budite na povjetarcu, komarci ga ne vole

Komarci ne vole vjetar.  Ako ste u prirodi i ako je toplo budite s bebom negdje gdje lagano puše. Tako će se broj komaraca prepoloviti.

Kako pomoći bebi nakon uboda komarca?

Bebina koža jako je mekana i nježna. Ubod komarca zato će dugo ostati vidljiv. Srećom bebu previše ti ubodi ne muče. Vidjet ćete, i bebe koje bi se već mogle češkati to ne čine.
Ipak, kako bi natečena koža na mjestu uboda što brže splasnula pokušajte sljedeće:

1. Ledom ohladite ubod komarca
Led je uvijek prva pomoć kod bilo kakvog uboda. Umrtvljuje živce, a s njima i bol i svrbež.

2. Sol i soda bikarbona smanjuje oteklinu od uboda

Ne bi vjerovali ali kod uboda pomaže sol. Mjesto uboda trebate navlažiti i samo po njemu natapkati nekoliko zrna kuhinjske soli. Isto možete učiniti i sa soda bikarbonom.

3. Aloe vera za smirivanje upale
Gel aloe vere poznato je sredstvo protiv upala i iritacija kože, a toliko je lagan da ga mogu koristiti i bebe. Samo ga lagano namažite na bebinu kožu i upala će se smanjiti. 

Želimo vam divno proljeće i ljeto bez komaraca. Uživajte s bebom!

 

Bebimil 3 Aktiv 10+ mjeseci

Komentari