Kako zaštititi bebu od komaraca?

Bebina koža je meka i osjetljiva pa ubodi komaraca dugo ostavljaju posljedice. Bebu zaštitite prirodnim mirisima i maslinovim uljem.

Vani je divno, sunčano vrijeme. Roditelji uživaju u dugim šetnjama sa svojom bebom… Ma, mogli bi cijeli dan provesti na svježem zraku. Bebe obožavaju biti vani i otkrivati svijet. A tek kad počnu puzati i hodati...

No, još bi ljepše bilo kad ne bi bilo komaraca, tih zujavih letećih insekata koji nam piju krv i tjeraju nas na češkanje.

Bebe su im posebno primamljive. Komarci ih neki put toliko puta ubodu da izgledaju kao da imaju vodene kozice.

Kako onda zaštiti bebu od uboda komaraca?

Prirodna sredstva protiv komaraca

Bilo bi najlakše bebu našpricati sredstvom protiv komaraca i gotovo. No to ne smijete činiti! Sredstva protiv komaraca koja koristite za svoju zaštitu puna su jakih kemikalija koje bi mogle naštetiti djetetovoj osjetljivoj koži. 

Bebu možete namazati uljem u koji ste dodali nekoliko kapljica eteričnog ulja

1. Eterična ulja protiv komaraca

Prirodna eterična ulja mogu odbiti komarce od bebe. Bebi starijoj od tri mjeseca možete napraviti prirodno mirisno ulje koje će odbijati komarce. No, svakako je poželjno prije posavjetovati se i s djetetovim pedijatrom, kako ne bi došlo do alergijskih reakcija.

Pročitajte kako zaštititi bebu od sunca u vrućim ljetnim mjesecima ?

baby ulje bez mirisa ili bademovo ulje potrebno je ukapati eterično ulje i par kapi nanijeti na izložene dijelove tijela. Komarci ne vole sljedeća eterična ulja:

  • citronelu
  • ružmarin
  • limunsku travu
  • cimet

Eterično ulje možete nakapati i direktno na bebinu odjeću. Neće doći u doticaj s kožom, a i dalje će odbijati komarce. 

2. Kora naranče i limuna protiv komaraca

Komarci ne vole citruse. Ako je beba jako mala u njena kolica možete staviti koru limuna ili naranče. Pripazite da nije nadohvat djetetu. Tom istom korom možete i natrljati kolica kako bi na njima bio miris koji komarci nikako ne mogu podnijeti.

Kako držati komarce dalje od bebe?


Prirodna sredstva protiv komaraca jedan su od načina kako odvratiti komarce. No, pokušajte se držati i sljedećih nekoliko savjeta:

1. Odjećom zaštite bebu od komaraca

Bebu odjenite u laganu odjeću koja joj prekriva i ruke i noge. I birajte svijetlu odjeću za bebu. Dokazano je da komarci vole tamne boje, kako lišća tako i odjeće.

Svjetlija odjeća odbija komarce, a ne pikaju ni preko dugih rukava

2. Nabavite mrežu za komarce

Mreža za komarce jednostavno je i sigurno rješenje. Ako je stavite na prozore vaš dom bit će sigurniji od komaraca. Pojedini modeli kolica imaju i mogućnost stavljanja laganih prozračnih mreža kroz koje ne prolaze komarci.

3. Budite na povjetarcu, komarci ga ne vole

Komarci ne vole vjetar.  Ako ste u prirodi i ako je toplo budite s bebom negdje gdje pirka vjetrić. Tako će se zasigurno broj komaraca smanjiti.

Kako pomoći bebi nakon uboda komarca?

Bebina koža jako je mekana i nježna, pa će ubod komarca dugo ostati vidljiv. Srećom, bebu ti ubodi ne smetaju toliko kako izgleda. Vidjet ćete, i bebe koje bi se već mogle češkati to ne čine.
Ipak, kako bi natečena koža na mjestu uboda što brže splasnula pokušajte sljedeće:

1. Ledom ohladite mjesto uboda
Led je uvijek prva pomoć kod bilo kakvog uboda, umanjuje bol i svrbež.

2. Sol i soda bikarbona smanjuje oteklinu od uboda
Ne bi vjerovali, ali kod uboda pomaže sol. Mjesto uboda trebate navlažiti i potom natapkati par zrna kuhinjske soli. Isto možete učiniti i sa soda bikarbonom.

3. Aloe vera za smirivanje upale
Gel aloe vere poznato je sredstvo protiv upala i iritacija kože, a nabavite onaj za osjetljivu dječju kožu. Samo ga lagano namažite i upala će se smanjiti. 

Želimo vam divne šetnje, i ugodne noći bez komaraca. Uživajte s bebom!

 

Bebimil 3 Aktiv 10+ mjeseci

Ispiši

Komentari