Majčino mlijeko - najbolja hrana za novorođenče

Svakoj se majci preporučuje dojiti svoje dijete, jer je majčino mlijeko najbolja hrana za novorođenče. Nakon rođenja, dojenje predstavlja nastavak prirodne veze majke i djeteta.

Zašto je majčino mlijeko najbolja hrana za moju bebu? 

Svojim sastavom, majčino je mlijeko prilagođeno specifičnim prehrambenim i energetskim potrebama dojenčeta, kao i fiziološkom stanju njegovog probavnog sustava.

Ono sadrži sve hranjive sastojke dovoljne za optimalan rast djeteta, kao i neke enzime koji olakšavaju i ubrzavaju njegovu probavu te brojne hormone koji utječu na sazrijevanje probavnog sustava.

Dojenjem, majka djetetu prenosi i zaštitne tvari koje će spriječiti ili odgoditi razvoj bolesti ili alergija ili će iste dijete lakše i uspješnije savladati. 

Koju zamjenu odabrati u slučaju kad majka nije u mogućnosti dojiti ili nema dovoljno mlijeka? 

Zanemarivo mali broj žena zbog zdravstvenih poteškoća ne može dojiti, no događa se da majka nema dovoljno mlijeka ili iz bilo kojeg drugog razloga ne može dojiti.

Pročitajte više o mliječnim pripravcima za dojenčad ?

Takvu majku treba upoznati s mogućnostima kvalitetne zamjene i u prehranu djeteta uvesti dojenački mliječni pripravak.

Prilikom odabira dojenačkog mliječnog pripravka najbolje je savjetovati se s pedijatrom, patronažnom sestrom ili službenim prehrambenim savjetnikom (nutricionistom).

 

Bebimil 1 je početna mliječna hrana za dojenčad.

Ispiši

Komentari