Zašto je dozirna mjerica u Bebimilu druge veličine?

Često nas pitate zašto se u Bebimil kutijama nalaze različite mjerice, čak i kada se radi o istom broju Bebimila. Glavni razlog tome je sastav kravljeg mlijeka koje preradom postaje hrana za najmanje.

Dragi roditelji, potaknuti vašim upitima odlučili smo napisati ovaj post u kojem ćemo obrazložiti razloge postojanja različitih veličina mjerica za doziranje Bebimila.

Naime, kako ste i primijetili, u različitim pakiranjima Bebimila mogli ste naići na različite veličine mjerica za doziranje. 

Zašto postoje različite veličine Bebimil mjerica?


Pa, krenimo redom. Kao što već sigurno znate, baza za proizvodnju Bebimila je kravlje mlijeko koje se svojim sastavom razlikuje od majčinog mlijeka. 
Raznim tehnološkim procesima sastav kravljeg mlijeka se prilagođava kako bi bio što sličniji majčinom mlijeku te mu postao primjerena zamjena.

Kravlje mlijeko uz pomoć suvremenih tehnoloških procesa postaje hrana za bebe

U procesu prerade mlijeka smanjuje se udio bjelančevina i minerala, zamjenjuju se teško probavljive zasićene masne kiseline, dodaje se laktoza te se obogaćuje nekim vitaminima i mineralima.
Više o ovoj tematici možete pročitati ovdje: Kako se proizvodi Bebimil?

S obzirom na to da je kravlje mlijeko prirodna sirovina koja sadrži brojne hranjive tvari, njegov sastav varira ovisno o:

  • godišnjem dobu mužnje,
  • geografskom položaju,
  • vrsti stočne hrane,
  • dobi i pasmini krava te
  • broju dnevnih mužnja

Zbog svega navedenog potrebno je provesti standardizaciju koja za cilj ima optimizirati nutritivni sastav kravljeg mlijeka kako bi ono zadovoljilo potrebe dojenčeta i malog djeteta za pravilan rast i razvoj.
Standardizacija se provodi prema kriterijima koje propisuje ''Pravilnik o početnoj i prijelaznoj hrani za dojenčad''. 

Bebimil je mlijeko sretnih beba, ali samo uz odgovarajuću mjericu.

U tom postupku prilagodbe, s promjenom količine pojedinih hranjivih tvari kravljeg mlijeka, u konačnici dolazi i do promjene u količini (volumenu) gotovog proizvoda, tj. mliječnog praha.
Drugim riječima, točno određena količina hranjivih tvari potrebna djetetu će nekada biti prisutna u većoj, a nekada u manjoj količini praha Bebimila.

Smijem li koristiti mjericu iz starog pakiranja Bebimila?

Kako bismo Vam olakšali pripremu mliječnog obroka, u svaku kutiju Bebimila smo priložili mjericu koja je svojom veličinom prilagođena upravo onoj količini Bebimila koja će svojim sastavom zadovoljiti nutritivne potrebe obroka iz te određene serije.

Zbog toga je od velike važnosti da uvijek koristite priloženu dozirnu mjericu iz kutije Bebimila kojeg trenutno koristite, čak i ako se radi o istom broju Bebimila.

Upotreba dozirne mjerice iz drugih kutija Bebimila se ne preporučuje jer može poremetiti potrebne pravilne omjere hranjivih tvari

Želimo da Bebimil ostane mlijeko zdravih i sretnih beba, a to je moguće samo uz korištenje odgovarajuće mjerice i praćenje uputa na pakiranju. 
 

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz prehranu djeteta, Bebimil je ovdje za vas. Naši stručni suradnici uvijek će vam rado pomoći svojim savjetima. Sve što vas zanima možete pitati na telefon 01/65 93 790 ili svoje pitanje poslati na mail [email protected].

Ispiši

Komentari