Hranjenje Bebimilom 1

Svojoj bebi dajem Bebimil 1 prema uputama na ambalaži, no ona je gladna svakih sat i pol, a u zadnje vrijeme ima i grčeve. Je li normalno da beba ima grčeve?  

Pitanje:

Imam bebu staru 8 dana kojoj dajem Bebimil 1 s omega masnim kiselinama, ali ona je gladna svakih sat i pol. Od prije 2 dana, beba ima i grčeve. Mliječni pripravak spravljam prema uputama na ambalaži. Je li normalno da beba ima grčeva? 
___

Odgovor:

Prema preporukama, beba stara tek nekoliko tjedana najčešće se hrani na zahtjev. To znači da se doji ili joj dajemo bočicu kad traži, odnosno kad je gladna. Kako beba bude veća, vrijeme između obroka trebalo bi biti između 2 do 3 sata. U toj dobi, normalno je da beba ima kolike, koje nisu bolest. Iako se još uvijek nagađa o stvarnom uzroku kolika, smatra se da je jedan od njih nezrelost dojenačkog probavnog sustava. Zato su kolike jednako česte kod dojene djece i dojenčadi hranjene mliječnim pripravkom. U nekim slučajevima može pomoći dodatak probiotskih kapi. Mliječni je pripravak važno pripremati točno prema uputama proizvođača, navedenih na kutiji proizvoda, dok je količina koju će dojenče popiti po obroku individualna za svako dijete i može varirati od obroka do obroka.

Komentari