Prelazak na Bebimil 3 Aktiv

Imam desetomjesečnu curicu, a kad je navršila 10 mj., počeli smo koristiti Bebimil 3 Aktiv. Nakon toga je beba smanjila sve obroke. Zanima me je li Bebimil 3 aktiv toliko zasitan? 

Pitanje:

Imam desetomjesečnu curicu, a kad je navršila 10 mj., počeli smo koristiti Bebimil 3 Aktiv. Od onda se sve promijenilo što se tiče jelovnika, odnosno količine obroka. S 8 mj. bebine starosti, koristili smo Bebimil 2. Obroci su bili ovako raspoređeni: 

oko 9 h - doručak (235 ml mlijeka)
oko 12:30 h - ručak (meso + povrće 275 ml)
oko 16 h - 235 ml mlijeka
oko 19:30 h - žitarice + voće 
oko 22 h - 235 ml mlijeka Bebimil 2 

S navršenih 10 mjeseci, raspored obroka je ostao isti, jedino sam mlijeko iza ručka zamijenila mliječnom kašicom. Međutim, izgleda da je bebi ta količina Bebimila 3 bila previše. Sve obroke je smanjila i jednostavno više nije gladna. Pojede par žlica, a za ostale zalogaje je moram "loviti". Molim Vas da mi odgovorite, je li Bebimil 3 toliko zasitan? Trebam li povećati razmak između obroka? Ako ga povećam, a dijete bude imalo 5 obroka na dan, onda će joj zadnji obrok biti u ponoć! Ima li njezino ponašanje uopće veze sa Bebimilom 3? Patronažna sestra nam je rekla da Bebimli 2 možemo koristiti do djetetove godine dana, ali ne bih htjela malenoj uskratiti važne sastojke. Inače, Bebimil 3 dobro prihvaća i lijepo jede na bočicu samo ujutro i prije spavanja.
___

Odgovor:

U dobi od deset mjeseci, česte su promjene prehrambenih navika kod dojenčadi, što Vas ne treba posebno zabrinjavati. Djetetov jelovnik treba malo prilagoditi tim "novim zahtjevima". S obzirom da ste uveli mliječni pripravak Bebimil 3 Aktiv, moguće je da je zbog njegovog složenijeg sastava ugljikohidratnog dijela, bebica duže vrijeme sita te je važno količinu prilagoditi potrebama bebe. U toj dobi, dijete treba popiti barem 500-750 ml mlijeka i mliječnih proizvoda dnevno (to uključuje mlijeko koje beba popije samo, te mlijeko koje ste dodali pri pripremi mliječne kašice i žitarica). 

Bebimil 3 Aktiv mliječni je pripravak za djecu od 10. mjeseca starosti, posebno u slučajevima kad beba skraćuje vrijeme između obroka ili se počne buditi noću i traži hranjenje, a nije joj dovoljna prokuhana voda ili čaj. Ukoliko beba ne pokazuje niti jednu promjenu u prehrambenim navikama, niti traži dodatne noćne obroke, preporučuje se nastaviti s Bebimilom 2 do godine dana starosti. Obzirom na to da Vaša beba lijepo prihvaća Bebimil 3 Aktiv, nastavite ga davati kao samostalni obrok, dok sve ostale obroke u koje dodajete mlijeko, možete pripremati s Bebimilom 2.

Pročitajte smije li se podgrijavati adaptirano mlijeko ?

Komentari