Ukusan voćni desert

Svi članci
02.12.2021.

Mama Željka voli kad su siti i mali i veliki, a Vuk obožava mamin voćni desert!

Sastojci:

  • majčino mlijeko ili Bebimil mlijeko (u skladu s dobi djeteta)
  • instant rižine pahuljice (ili neke druge, prema želji) 50 g
  • pire od šljive 65 g
  • dječji keks 10 g
  • mrvice (integralnog) kruha, keksa ili pahuljice 10 g

Priprema:

Pripremiti majčino mlijeko ili Bebimil mlijeko (prema uputama na kutiji). U mlijeko umiješati rižine ili neke druge pahuljice te napraviti kašicu. Po potrebi se može dodati malo više pahuljica da bude malo gušće od uobičajene smjese za obrok. Podijeliti na 2 dijela; prvi dio rastanjiti na tanjur, preko toga namazati pire od šljive (mi smo koristili gotov kupovni), a zatim drugi dio smjese od pahuljica, te posuti gore suhom smjesom mrvica (ili pahuljica) i mljevenih keksa. Ja sam koristila mali kockasti kalup na pladnju, ali može i bilo koji drugi zabavan oblik. Desert vole i mali i veliki - velikima se desert može rashladiti, a mali jedu odmah pripremljen. Dobar tek svima!

 

Bebimil savjetuje:

Desert je namijenjen djeci od 6+ mjeseci uz uvjet da su samostalno uvedene sve namirnice iz recepta. Koristite Bebimil 1, Bebimil 2 (6+), Bebimil 3 Aktiv (10+) ili Bebimil 4 Junior (12+), ovisno o dobi djeteta, odnosno ovisno o tome koji Bebimil Vaše dijete svakodnevno konzumira.

Pire od šljiva (ili nekog drugog sezonskog voća po izboru) napravite od svježih šljiva koje usitnite štapnim mikserom ili u blenderu jer ćete tako sačuvati sve vrijedne nutritivne sastojke koji se gube termičkom obradom.

Komentari